Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnje bez pokrića

Švicarska kompanija tvrdi da stvara kišu gdje i kad želi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska kompanija Meteo Systems tvrdi kako oni mogu stvoriti kišu kad god požele. Kako? Pomoću stroja za ioniziranje čestica, za koji su inspiraciju dobili od velikog izumitelja Nikole Tesle.

Iz njihove podružnice u Abu Dhabiju ističu da se, kad vlažnost zraka padne na 30 posto, uporabom ionizatora, koji šalje nabijene čestice u zrak i koje privlače prašinu, time privlače i vlagu pa se na taj način stvaraju i kišni oblaci.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije"

Meteo Systems, naravno, ne otkriva nikakve podatke ili dokaze za svoje tvrdnje. Jedino što tvrde jest da su 52 kišne oluje koje su se dogodile između srpnja i kolovoza prošle godine, u pet različitih područja oko Abu Dhabija, rezultat rada njihovih strojeva, piše Daily Mail. Mnogi se s tom tvrdnjom ne slažu, a pogotovo meteorolozi.

'To je smeće, potpuno smeće. ne vjerujem u to niti na nanosekundu. Ništa ne možete dobiti iz vedra neba. ne želim zvučati kao Tom Cruise ovdje, ali pokažite mi podatke', izjavio je za Fox News Joseph Golden, bivši meteorolog National Weather Servicea.

Ipak, s količinom novca koja se vrti oko Abu Dhabija, ne treba čuditi ako su kišu 'stvorili' na neke druge načine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene