Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ljeta 2000.

Svake godine rađa se četvrt milijuna djece ‘iz epruvete’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine u svijetu se rađa četvrt milijuna djece ‘začete u epruveti’, odnosno nekim od medicinskih postupaka umjetne oplodnje, prema istraživanju objavljenom u Francuskoj.

Istraživanje pokazuje da se od ljeta 2000. godine broj djece začete umjetnom oplodnjom povećao za 25 posto. Uspješnost postupaka umjetne oplodnje se povećava, a pritom se smanjuje broj višeplodnih trudnoća.

Pročitajte i ovo Rodilište - 2 Što se događa? Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom Ilustracija Kao u Gibinoj pjesmi "Dvije sestre blizanke rođene u ponoć": Pogledajte gdje su se rodile prve hrvatske bebe u novogodišnjoj noći

Istraživanje je proveo časopis Human Reproduction u 1.563 klinike koje primjenjuju umjetnu oplodnju, u 53 zemalja svijeta. Prvo dijete začeto izvantjelesnom oplodnjom rođeno je 1978. u Velikoj Britaniji, djevojčica Louise Brown. Hrvatska je kao sedma zemlja na svijetu taj postupak uspješno provela 1983. godine kada je rođen dječak Robert Veriga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene