Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi projekt kineskih znanstvenika

Stvorili krave koje proizvode 'ljudsko' mlijeko?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici u Kini kreirali su genetski modificirane krave koje proizvode mlijeko vrlo slično ljudskom mlijeku.

Ljudski geni dodani su u stanice krava kako bi proizvodili mlijeko što sličnije ljudskom, piše Sunday Telegraph. Pretpostavlja se da mlijeko spomenutih krava može poslužiti kao alternativa ljudskom mlijeku te zamjenskom mlijeku kojim majke koje ne mogu dojiti hrane bebe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sitni novac Krave umjesto da daju mlijeko, idu u klaonicu Slika nije dostupna Bez laktoze Biste li vi pili mlijeko ove klonirane krave?

Britanski znastvenici uvjereni su kako će ovaj izum biti velikom broju žena od koristi, no uzimaju u obzir i opoziciju, koja će imati prigovora zbog genetski modificirane hrane. Kineski znanstvenik Ning Li naglašava kako je ovo mlijeko sigurno kao i uobičajeno kravlje mlijeko.

'Ono ima intenzivniji okus od normalnog mlijeka. Siguran sam da će za 10-tak godina takvo mlijeko biti u svakom supermarketu', objasnio je. Pravila oko istraživanja genetski modificirane hrane u Kini su znatno rastezljivija nego u Europi. Ning Li tvrdi kako je ovim otkrićem dokazano da se krave može 'počovječiti'.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene