Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve oči u centru Osijeka danas su bile uperene u kravu Kim.


U središte Osijeka točno u podne dopremljena je krava. Sve je organizirao HDSSB-ov predsjednik Odbora za poljoprivredu i Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak, koji je Vladu pozvao da spasi mljekarski sektor. U posljednjih 12 godina ugašena je 41.000 farmi, a najavljeno sniženje otkupne cijene mlijeka dodatno će devastirati hrvatsku poljoprivredu, poručio je Kraljičak.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Nesretni slučaj u Osijeku: U stanu pronađeno tijelo žene, pala je niz stepenice u vlastitoj kući i preminula Zaprašivanje protiv komaraca - 2 U Osijeku "zaprašili" novac, a komarci i dalje građanima piju krv: "Nemamo mira, katastrofa", "Ne pamtimo da je tako bilo"

Okupljenima je na degustaciju ponudio i svježe pomuženo mlijeko. Podsjetimo, u Ministarstvu poljoprivrede u tijeku je sastanak na temu najavljenog smanjenja otkupne cijene mlijeka.

'Ovo je naša Kim, ona je predstavnica danas, delegat ovdje svih krava, ona zaista najbolje poznaje kakva je stvarna situacija u sektoru mljekarstva, proizvodi 30 litara mlijeka, rekorderka, ponos je svoga gazde, ali ako se zaista ništa ne bude riješilo narednih tri do šest mjeseci, vrlo vjerojatno će završiti na liniji klanja', rekao je Željko Kraljičak, predsjednik Odbora za poljoprivredu HDSSB-a.