Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi mljekara

KRAVA U CENTRU OSIJEKA 'Ako se ništa ne riješi, završit će na klanju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve oči u centru Osijeka danas su bile uperene u kravu Kim.

U središte Osijeka točno u podne dopremljena je krava. Sve je organizirao HDSSB-ov predsjednik Odbora za poljoprivredu i Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak, koji je Vladu pozvao da spasi mljekarski sektor. U posljednjih 12 godina ugašena je 41.000 farmi, a najavljeno sniženje otkupne cijene mlijeka dodatno će devastirati hrvatsku poljoprivredu, poručio je Kraljičak.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Vatrogasci - 3 natjecanje fire combat Vatrogasci se prisjetili najtežih trenutaka: "Bilo je kao u paklu"

Okupljenima je na degustaciju ponudio i svježe pomuženo mlijeko. Podsjetimo, u Ministarstvu poljoprivrede u tijeku je sastanak na temu najavljenog smanjenja otkupne cijene mlijeka.

'Ovo je naša Kim, ona je predstavnica danas, delegat ovdje svih krava, ona zaista najbolje poznaje kakva je stvarna situacija u sektoru mljekarstva, proizvodi 30 litara mlijeka, rekorderka, ponos je svoga gazde, ali ako se zaista ništa ne bude riješilo narednih tri do šest mjeseci, vrlo vjerojatno će završiti na liniji klanja', rekao je Željko Kraljičak, predsjednik Odbora za poljoprivredu HDSSB-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene