Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer navečer Finci su svjedočili neobičnom fenomenu na noćnom nebu.


Iznad njihovih glava velikom brzinom proletjela vatrena kugla. Značajno je da je svjedoka događaja izuzetno puno te da su svi naveli nekoliko identičnih zapažanja.

Vezani članci Policija u Finskoj (Arhiva: AFP) Finska je majstor u borbi protiv koronavirusa. Ključ njihove uspješnosti mogao bi ležati u pet razloga Socijalna distanca, ilustracija Fizička distanca daje dobre rezultate, a njima je i prirodna: ''Volimo zadržavati ljude na metar ili više od sebe, inače nam je nelagodno''

Prvo je da se vatrena kugla kretala iz smjera juga ka sjeveru, drugo da je sve trajalo niti desetak sekundi i treće i možda najzanimljivije - nije se čuo nikakav zvuk. Video snimka vatrene kugle objavljena je i na YouTubeu, a možete je pogledati i na našem portalu.

Čak preko 155 očevidaca dojavilo je finskim službama kako je vidjelo neobičan fenomen na noćnom nebu iznad juga Finske tijekom jučerašnje večeri. 'Činilo se kako vatrena lopta dolazi iz smjera juga, nakon čega je nestala u oblacima. Iza nje se iskrilo, a bila je izrazito jarkog svijetla. Kretala se velikom brzinom, no bez zvuka', napisala je Eli Näkyvillä iz grada Tuulosa na portalu taivaanvahti.fi.

Pogledajte video te zaključite sami o čemu se radi.