Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon vala kritika

Sony se ispričao korisnicima PlayStationa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek Sonyja Howard Stringer ispričao se korisnicima mreže PlayStation Network za nevolje koje su toj vodećoj japanskoj tvrtki prouzročili hakeri krađom podataka više od 100 milijuna korisnika, ali nije objavio kada će mreža ponovo biti funkcionalna.

Stringer se obratio javnosti suočen s valom kritika zbog načina na koji je tvrtka odgovorila na dva hakerska napada, 19. travnja i 2. svibnja. 'Znam da neki misle kako smo trebali korisnike obavijestiti ranije nego što smo to učinili. To je ispravno razmišljanje', napisao je Strigner na blogu US PlayStation.

No forenzička analiza složen je i dugotrajan proces, a hakeri vješto skrivaju tragove, napisao je izvršni direktor Sonyja te istaknuo da najbolji tehnički stručnjaci sudjeluju u istrazi. 'Zasad ništa ne potvrđuje strahovanja da su ukradeni podaci bankovnih kartica zlorabljeni', nastojao je Stringer umiriti korisnike. Sony će vratiti mrežu u funkciju "idućih dana", napisao je Stringer, ali nije naveo točan datum te su komentatori nagađali da bi ti dani mogli znači i iduće tjedne.

Pročitajte i ovo Šteta zbog nevremena - 3 Apsurd Poljoprivrednici u očaju: Umjesto stotina tisuća eura dobivaju sitniš Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Što učiniti u slučaju hitnih intervencija u stanu, a podstanar ste? Na što imate pravo ako vam se pokvari kućanski uređaj?

>> Sony se ispričao i najavio uključenje mreže PlayStation

Stringer je objavio da je tvrtka uspostavila policu osiguranja za korisnike mreže PlayStation i glazbeni portal Qriocity od milijun dolara za svakog pojedinačnog američkog korisnika. 'Objave za druge regije slijedit će', napisao je Stringer. Agencija AFP piše kako je nejasno hoće li polica osiguranja pokrivati i Sonyjev program Sony Online Entertainment (SOE).Agencija Reuters piše da su Sonyjeve dionice pale za 3 posto, te ukupno 7 posto od prve hakerske provale.

Sony je vodeća japanska tvrtka elektroničkih uređaja, a njegov proizvod PlayStation Network jedan je od najvažnijih koji mu, prema procjenama struke, donosi godišnji prihod od oko 500 milijuna dolara. Izvješće o godišnjoj dobiti Sony bi trebao objaviti 26. svibnja i tada bi se mogao doznati konačan iznos štete koju su hakeri nanijeli tvrtki. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene