Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studija pokazala

Službeno je: Muškarci žele maženje, a žene seks!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija provedena u SAD-u, Brazilu, Japanu, Njemačkoj i Španjolskoj na više od 1.000 parova pokazala je zanimljive i nadasve iznenađujuće rezultate.

Glavna autorica studije Julia Heiman, inače direktorica Kinsey Instituta za istraživanja o seksu, spolovima i reprodukciji na sveučilištu u Indiani, ispitala je više od 1.000 parova u dobi od 40 do 70 godina iz SAD-a, Brazila, Japana, Njemačke i Španjolske. Uvjet je bio da minimalno godinu dana ili žive zajedno ili su u braku, no ispitani parovi su u prosjeku bili zajedno 25 godina.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Prosvjed ispred Informera INTERVJU SA SILOVATELJEM VIDEO ''Vama je žena majka, vama je žena kći'': Govor djevojke s prosvjeda od kojeg boli svaka kost

Studija je pokazala kako su Japanke i Brazilke puno zadovoljnije svojim seksualnim životom od Amerikanki, te kako sredovječni muškarci u Japanu čak 2,61 puta više uživaju u seksu u svojim vezama nego njihovi vršnjaci u SAD-u.

'Iz nekih prijašnjih istraživanja znamo kako dugoročne, sigurne veze imaju povoljan učinak na zdravlje pa možda možemo naučiti nešto i o tome što vezu čini održivim i sretnom',  kazala je profesorica Heiman.

Studija, objavljena u Arhivima seksualnog ponašanja, došla je do zanimljivih, može se reći i neočekivanih rezultata. Pokazalo se da su muškarcima zagrljaji, maženje, pažnja, poljupci i nježnosti vrlo važni 'sastojci' za dugoročno zadovoljstvo vezom, a da je ženama seks ono što ih čini sretnima u vezi s dugoročnim partnerom.

Za muškarce, sreća u vezi je tim veća što su boljeg zdravstvenog stanja, a vrlo su sretni i kad njihova partnerica doživi orgazam. Kod žena pak, to nije slučaj.

Studija je pokazala i da kod oba spola osjećaj sreće u vezi 'raste s godinama', tj. što su duže zajedno, to su sretniji. Isto se odnosi i na seksualni život - s godinama se još više poboljšava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene