Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkurencija FaceTimeu

Skype priprema aplikaciju za iPad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skype aplikacija za iPad bit će besplatna, a u App Storeu trebala bi se pojaviti u utorak

Iako je iPad na tržištu više od godine dana, njegovi korisnici još ne mogu uživati u potpunom iskustvu nekih od najpopularnijih i 'must have' aplikacija bez kojih danas gotovo da i više ne možemo. Tako iPad još nema službenu Facebook aplikaciju, a trenutno nema niti aplikacije za Skype.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predator s Facebooka Roditelji ne znaju za njega, no on je njihova najgora noćna mora! Slika nije dostupna Optužbe za špijunažu Sirijci hakirali Skype: Microsoft nadzire vaše račune i prodaje informacije vladama

Srećom, ova bi se situacija trebala promijeniti pa je nedavno objavljena informacija da je čak i Mark Zuckerberg uključen u razvoj aplikacije za najpopularniji društvenu mrežu na svijetu, a sada se na YouTubeu pojavio i videozapis koji promovira verziju Skypea za iPad.

Korisnici iPada trenutno mogu koristiti aplikaciju za iPhone koja je korisna, no s obzirom da dizajnirana za mali ekran Appleovog telefona, slika se mora uvećati čime uvelike gubi na kvaliteti prikaza. Video aplikacije za iPad postavljen je sa Skyepovog YouTube kanala, a iako je brzo uklonjen, neki su ga korisnici uspjeli 'spasiti' te se brzo proširio diljem interneta.

The Next Web prenio je i priopćenje iz Skypea u kojem su potvrdili da pripremaju aplikaciju za iPad, a na neki m stranicama – poput Cneta, izašle su i prve recenzije ove aplikacije.

Ona je, naravno, potpuno prilagođena velikom ekranu Appleovog tableta pa će video chat zauzimati njegovu cijelu površinu, a u Cnetu kvalitetu slike opisuju jasnom i čistom tijekom korištenja WiFija, dok je slika tijekom korištenja 3G veze malo slabije kvalitete – općenito, kvaliteta poziva i slike ovisi o kvaliteti veze.

S obzirom da prvi iPad nema kameru, njegovi će korisnici moći samo gledati video drugih korisnika s kojima razgovaraju, dok druga verzija iPada u video razgovorima koristi i prednju i stražnju kameru. Od ostalih zanimljivosti vezanih uz ovu aplikaciju, u Cnetu ističu mogućnost primanja i slanja chat poruka tijekom video razgovora te redizajniranu stranicu s kontaktima.

Skype za iPad donosi manje-više sve što se od njega očekuje, a kada se pojavi konkurirat će Appleovom Face Timeu. Prednosti Skypea su u tome što nije ograničen na samo jednu platformu pa se s iPada može bez problema komunicirati s korisnicima koji koriste druge uređaje, poput računala ili Android telefona te u tome što se video razgovori s njim mogu obavljati putem WiFija i 3G mreža.

U Skypeu očekuju da će im Apple ovu aplikaciju odobriti u utorak tako da bi se onda trebala pojaviti u App Storeu, a bit će, naravno, besplatna.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene