Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez nepotizma i veza

Šefovi su zastarjeli, nabavite softver

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi oni koji traže posao znaju kako je teško da njihov CV stigne do ljudskih ruku. Na sreću, ubrzo će možda biti moguće doći do posla, bez da vaš CV mora proći kroz ljudske ruke.

Koristeći softverske algoritme, koji omogućuju računalima da automatski pronalaze, zapošljavaju i plaćaju radnike, koji obavljaju širok spektar poslova, australske web stranice za zapošljavanje Freelancer.com, možda upravo nude rješenje. 'Softver sada jednostavno može objaviti oglas za posao i unajmiti ili zaposliti jednog, troje, ili 500 osoba. Program može, doslovce preko noći, okupiti vojsku radnika, koji će riješiti probleme', kaže Matt Barrie, izvršni direktor spomenutih web stranica, prenosi New Scientist.

Pročitajte i ovo Društvena mreža Tik Tok - 2 U laži su kratke noge Lagala šefu da ima koronu, ali razotkrio ju video koje su objavile prijateljice. Sada joj prijeti otkaz Izmjene Zakona o radu: Sindikati najavljuju otpor sindikati na nogama Slijedi li nam vruća sindikalna jesen? "Ako se to pokuša lomiti preko koljena i na silu, mi ćemo znati odgovoriti"

Softver te tvrtke može zaposliti ljude, koji mogu kreirati, ili prodavati proizvode, a nakon toga, isti računalni program može i ocijeniti tko od zaposlenih je napravio najbolji posao. Najbolji zaposlenici bi time, sukladno, dobili i daljnji angažman u poslu, a više ne bi bila potrebna ljudska procjena učinkovitosti njihovog rada. 'Bilo kako bilo, čovjek i stroj postaju bliži lansiranjem Freelancer API-ja', stoji na njihovim internetskim stranicama.

Iz te tvrtke tvrde da se njihov softver može tako napisati, da sam sebe poboljšava, zapošljavajući osobe sa znanjem i vještinama, koje su potrebne da se unaprijedi njegova učinkovitost. 'Posljednjih 60 godina čovjek kontrolira softver, a sada dolazimo do stadija u kojem softver kontrolira ljude', zaključio je Barrie. Stoga, sljedeći put kad šefu prebacite da je 'navijen kao robot', upamtite da bar ima puls.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene