Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nismo špijuni!

Šef Applea: Radi se na softwareu koji će izbrisati prikupljene podatke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se otkrilo da iPhone stalno bilježi mjesta na kojima su bili njegovi korisnici Apple se svim silama trudi umanjiti štetu i očekivani pad prodaje. Steve Jobs, izvršni direktor Applea, kazao je kako oni nikoga ne špijuniraju, nego im je namjera izraditi bazu vlasnika iPhonea koji će biti povezani sa svime.

Apple je prvotno objavio kako će popraviti 'bugove' koji se nalaze u softwareu, a koji svakom iPhoneu dozvoljavaju da prikupi podatke o lokacijama na kojima se korisnik nalazio, a koji se prikupljaju već mjesecima, čak i kada je isključena opcija lokacijske usluge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Meta i vojska SAD spriječio napad kineskih hakera: Koristili su stotine kućnih rutera Ilustracija Afera Russian Gate Zastupnica u Europskom parlamentu optužena da je špijunirala za Rusiju: "Procurila su eksplicitna, detaljna izvješća rukovoditeljima FSB-a"

>> Ako i isključite lokacijske usluge iPhone dalje bilježi gdje ste bili!

'Vaša točna lokacija se nikad ne proslijeđuje Appleu. Mi nikoga ne špijuniramo', kazao je Jobs te dodao kako Apple prikuplja informacije o obližnjim repetitorima mobilne mreže, bežičnom internetu, Wi-Fi-ju i slično. Najmjera im je, kaže Jobs, uz pomoć prikupljenih podataka stvoriti bazu vlasnika iPhonea koju će potom povezati sa svime, od snimljenih fotografija, preko dolaznih i odlaznih poziva i SMS-ova, korištenjem interneta, pa sve do financijskih transakcija.

Apple će u idućih nekoliko tjedana napraviti software koji bi trebao izbrisati do sada prikupljene podatke nakon što se isljuči opcija lokacijske usluge.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene