Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije otkriće

Ako i isključite lokacijske usluge iPhone dalje bilježi gdje ste bili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ča i ako isključite lokacijske usluge na vašem iPhoneu , za čas vas se može pronaći, pokazala su najnovija istraživanja.

iPhone sakuplja i pohranjuje informacije o kretanju iako su lokacijske sluge isključene, piše Wall Street Journala. Nakon što se otkrilo da iPhone stalno bilježi mjesta na kojima ste bili, prvo je bilo rečeno da se to može izbjeći isključivanjem lokacijskih usluga. No, novinari Wall Street Journala su dokazali suprotno.

Pročitajte i ovo Muke po parkingu (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Imate problema s parkiranjem? Inovativno rješenje iz Zagreba: Na prostoru dvaju parkirališnih mjesta stane čak i 12 vozila Slika nije dostupna Obavijeni jezivim tajnama Mislite da je Bermudski trokut jedini? Donosimo 10 najmističnijih mjesta na svijetu

Najnovije otkriće, koje se nije svidjelo korisnicima diljem svijeta, iPhone nije želio komentirati. Novinari Wall Street Journala piše kako je neizostavno da će se ponovno pokrenuti pitanje koliko su korisnici informirani o podacima koji se dosada, očito bez njihovog znanja, prikupljaju na telefon.

>> iPhone tajno bilježi sva mjesta na kojima se nalazite!

Velik broj korisnika iPhonea strahuje kako bi se prikupljeni podaci mogli koristiti protiv njih. Da je tako, strahuje i američki kongres koji je zatražio istragu te upozorio da se krše prvenstveno prava djece. Pojasnili su kako im pedofili vrlo lako mogu ući u trag ukoliko im hakiraju iPhone.

Apple i Google tvrdili su do sada da su podaci s uređaja anonimni te da njihovo slanje korisnici vrlo lako mogu isključiti ukoliko ugase lokacijske usluge. No, sada se pokazalo da to baš nije tako.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene