Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savitljivi i prozirni ekrani

Samsung prikazao ekran budućnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već sljedeće godine na tržištu možemo očekivati Samsungove telefone sa savitljivim ekranima

Ove su godine na internetu objavljeni brojni videozapisi koji su nam pokazali kako bi mobilni telefoni i tableti mogli izgledati u budućnosti, a Samsung je sada objavio novi video u kojem su demonstrirali potencijal njihovih AMOLED ekrana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Već su prijavili patente! Microsoftova revolucija: Telefoni će imati ekrane s obje strane kućišta

Tako bi ovi ekrani, barem prema onome što su nam prikazali u videu, trebali biti savitljivi (već smo vidjeli neke prototipove mobilnih uređaja sa savitljivim ekranima), u potpunosti prozirni te bi nam trebali omogućiti prikaz 3D slike, s tim da bi se slika u tri dimenzije prikazivala iznad samog ekrana.

Iako ovakve prozirne, savitljive i 3D ekrane i uređaje koji će ih imati ugrađene ne moramo očekivati tako skoro na tržištu, Samsung je već najavio da će sljedeće godine predstaviti prve mobilne telefone koji će imati savitljive ekrane – možda ih najavi već u veljači na svjetskom mobilnom kongresu koji će se održati u Barceloni.

Prototipove savitljivih ekrana već su prikazali na ovogodišnjem CES sajmu početkom godine, a trenutno nisu poznati detalji o ekranima koje namjeravaju ugraditi u mobilne telefone sljedeće godine – poput dijagonale i rezolucije ekrana.

Osim Samsunga, mobilne uređaje sa savitljivim ekranima priprema i Nokia – na ovogodišnjem Nokia Worldu prikazali su i koncept takvog telefona, no nije poznato kada možemo očekivati prve njihove mobilne telefone s takvim ekranima.

Trenutno na mobilnom tržištu kompanije predstavljaju ekrane sve veće dijagonale (od 4,7 pa po čak 5,3 inča) i sve veće rezolucije, a čini se da će u budućnosti novi trend biti i savitljivost ekrana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene