Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nekoliko minuta

Razmjena ideja na TEDX-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada poželite razmijeniti dobru ideju s cijelim svijetom zahvaljujući organizaciji TEDX - to i možete!

Bill Gates i Al Gore samo su neki od onih koji su svoje ideje predstavili upravo na TED-u. Glavni cilj ove organizacije je širenje dobrih ideja, a upravo to je u Zagrebu učinilo 14 govornika.

Pročitajte i ovo Fotografije Mihajla Dianova prije i poslije boravka u ruskom logoru razmjena zarobljenika Jeziva transformacija branitelja Azovstala nakon boravka u ruskom zarobljeništvu potresla je cijeli svijet: "Nemam riječi. Zastrašujuće" 30 godina od razmjene DNEVNIK NOVE TV ČUVA SJEĆANJE Život nakon razmjene - Mladići su danas očevi: ''On kaže - ja sam tvoj tata, a ona kaže - ali nisi ti moj tata, on je u Mitrovici''

Ivica Puljak fizičar je koji će među prvima saznati tajne svemira. Zbog Matije Kopića više nije neobično vidjeti farmere s laptopom u ruci. Boris Veličan od Zagreba do Sahare došao je pješice. Svoje ideje u samo 18 minuta predstavili su na TEDXU.

'Ja sam obično naučio govoriti malo duže od 18 minuta ali pokušat ću', rekao je Puljak. 'Ja sam došao danas progovoriti o problemima koji muče svjetsku poljoprivredu', kaže Kopić, direktor Farmerona. 'Čovjek može i pješice putovati u 21. stoljeću naspram svih ovih aviona i svega', rekao je Veličan.

TED je neprofitna organizacija osnovana prije 26 godina u Kaliforniji s jednim ciljem, dati potporu svima s dobrom idejom. Od 2010. kao nezavisno organiziran događaj TEDIXU, dobre ideje okuplja i u Hrvatskoj.

'Ideje vrijedne širenja, to je glavni moto koji TED promiče i takav uspijeva u svijetu sa svim svojim idejama koje je promaknuo', rekao je Karlo Matić, producent. Iako se prenosi i uživo putem interneta, za ovogodišnji TEDX prijavilo se 300-tinjak ljudi. Samo njih sto dobilo je priliku biti dio publike.

'Čim sam to vidio, vidio sam da je to neko mjesto gdje mogu potražiti inspiraciju, kreativnost, zapravo neka jako dobra hrana za mozak', rekao je sudionik Filip. 'Osoba ako ima ideju, ako zna što želi onda to može reći i u dvije minute', rekla je Petra, sudionica.

Publika je šarolika, baš kao i govornici. Za nove ideje zainteresirani su svi, od učenika do direktora. Jedan od 14 zagrebačkih govornika je i Pep Tores, vlasnik muzeja ideja u Barceloni. 'Već sam mnogo puta prepravljao svoj govor. Sinoć sam ga izmijenio u potpunosti jer želim ovdje održati jako dobro predavanje', rekao je Pep Torres. Iako je TED skraćenica za tehnologiju, zabavu i dizajn, on obuhvaća mnogo više. Bitno je samo upaliti kreativno svjetlo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene