Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh hrvatske znanosti

Radmanu najprestižnija nagrada za mikrobiologiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prof.dr.sc. Miroslav Radman, redovni član Francuske akademije znanosti, profesor izvanredne klase stanične biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu i ravnatelj i suosnvač MedILS-a (Mediteranskog instituta za istraživanje života) u Splitu, dobitnik je najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije FMES - Lwoff Award.

Riječ je o najprestižnijoj mikrobiološkoj nagradi, koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom području, a koju od 2000. godine svake treće godine dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji Federacija europskih društava za mikrobiologiju (FEMS- Federation of European Microbiological Societies). Nosi ime profesora André M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Barbara Štrbac - 3 U Kazahstanu Reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štrbac dodijeljena međunarodna novinarska nagrada za izvještavanje iz Turske: "Drago mi je da je netko prepoznao naš rad"

Prof. Radman, tek je peti dobitnik ovog iznimnog priznanja, koje će mu 30.6.2011. biti uručeno u Ženevi, izjavio je tom prilikom: 'Drago mi je da ću dobiti prvu međunarodnu znanstvenu nagradu kao hrvatski znanstvenik i to na prijedlog Hrvatskog mikrobiološkog društva'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene