Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv globalnog zatopljenja

Prosvjednici traže odlučniju akciju UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se pred zgradom u Poznanu u kojoj se pod okriljem UN-a održavaju pregovori predstavnika 187 zemalja o borbi protiv globalnog zatopljenja, zahtijevajući odlučnije akcije te svjetske organizacije kad je riječ o ovom problemu.

Maskirani u polarne medvjede ili u pingvine, prosvjednici su upozorili kako vlade dovode u opasnost budućnost planeta odgađajući potrebne akcije. U Londonu se okupilo nekoliko tisuća prosvjednika koji su od britanske vlade tražili 'hitne i radikalne akcije' u pogledu klimatskih promjena.

Pročitajte i ovo Potresni prizori u Indoneziji (Foto: AFP) - 5 Hitan plan pomoći UN traži 50,5 milijuna dolara za hitnu pomoć Indoneziji Michelle Bachellet (Foto: AFP) Čeka se potvrda UN-a Bivša čileanska predsjednica Michelle Bachellet vjerojatno nova povjerenica UN-a za ljudska prava

'Ovo za sada ide uistinu vrlo sporo', rekla je Susann Scherbarth iz udruge Prijatelji Zemlje iz Njemačke, komentirajući pregovore koji se održavaju u zapadnom gradu Poznanu. Njezini istomišljenici istaknuli su napis: 'Prestanite se glupirati i postanite ozbiljni u pogledu klimatskih promjena'.

'Ovo nije stvar pregovarača, već političara. Oni blokiraju čitav proces', rekao je novinarima jedan od sudionika sastanka u Poznanu, Rae-Kwon Chung iz Južne Koreje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene