Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao ogromne zube

Pronađeni ostaci kita starog 13 milijuna godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U peruanskoj pustinji pronađeni su fosilni ostaci Leviathan melvillei odnosno drevnog kita. Ostaci su pokazali da je kit imao ogromna usta i lubanju dugu 3 metra.

Zubi su mu mogli narasti i do dužine od 36 centimetara. Iako su ostaci pronađeni u pustinji na jugu obale Perua još 2008. godine, tek su sada objavljeni detalji otkrića. Vjeruje se kako je kit živio prije 12 do 13 milijuna godina, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Ihtiosaur (Ilustracija: Nobumichi Tamura) Dugačak čak 26 metara Pronađena čeljust prapovijesnog "morskog čudovišta": Bio je možda najveće biće koje je ikad živjelo na Zemlji Slika nije dostupna Entuzijasti tvrde da nema sumnje NASA na Marsu snimila fotografije fosiliziranih izvanzemaljskih kostiju?

'Ovo je najvjerojatnije jedan od najvećih predatora ikad nađenih. Mislim da ni jedna poznata životinja nije imala takve zube', rekao je paleontolog Oliver Lambert. Znanstvenici vjeruju da je kit bio dug između 13.5 i 17.5 metara.

'Sa ogromni zubima lako je mogao uloviti plijen, napraviti velike rane i čak otrgnuti velike komade žrtvinog tijela', objavili su znanstvenici u časopisu Nature. Na mjestu pronalaska fosilnih ostataka kita, pronađeni su i ostaci drugih morskih vrsta. Fosilni ostaci nalaziti će se u Muzeju u Limi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene