Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U peruanskoj pustinji pronađeni su fosilni ostaci Leviathan melvillei odnosno drevnog kita. Ostaci su pokazali da je kit imao ogromna usta i lubanju dugu 3 metra.


Zubi su mu mogli narasti i do dužine od 36 centimetara. Iako su ostaci pronađeni u pustinji na jugu obale Perua još 2008. godine, tek su sada objavljeni detalji otkrića. Vjeruje se kako je kit živio prije 12 do 13 milijuna godina, piše Guardian.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven je stvarni rođak poznatog čudovišta?! Slika nije dostupna Slavili pa otkrili nešto sasvim neočekivano...

'Ovo je najvjerojatnije jedan od najvećih predatora ikad nađenih. Mislim da ni jedna poznata životinja nije imala takve zube', rekao je paleontolog Oliver Lambert. Znanstvenici vjeruju da je kit bio dug između 13.5 i 17.5 metara.

'Sa ogromni zubima lako je mogao uloviti plijen, napraviti velike rane i čak otrgnuti velike komade žrtvinog tijela', objavili su znanstvenici u časopisu Nature. Na mjestu pronalaska fosilnih ostataka kita, pronađeni su i ostaci drugih morskih vrsta. Fosilni ostaci nalaziti će se u Muzeju u Limi.