Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senzacionalno otkriće

Pronađene tri nove vrste dinosaura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski paleontolozi objavili su da su pronašli tri nove vrste dinosaura nakon istraživanja fosila u Queenslandu. Jednog od dinosaura su opisali kao strašnog predatora sa po tri velik kanđe na svakoj ruci.

Druga dva su bili biljojedi, jedan nalik žirafi a drugi nilskom konju. Fosili su pronađeni u stijenama poznatim kao Winton formacija, a datiraju iz razdoblja prije 100 milijuna godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znanstvenici na tragu pravih boja Zbog ovog dinosaura ponovno će se pisati povijest o prapovijesti! Slika nije dostupna Otkrio Nasin teleskop Asteroid Baptistina ipak nije ubio dinosaure

>> Dinosauri upola lakši nego smo pretpostavljali

Scott Hucknell, paleontolog iz Queenslanda kaže da je ovaj predator nazvan Australovenator wintonensis, bio čak veći i strašniji od velociraptora poznatih iz filmova Jurski park. Dinosauri su dobili imena po likovima iz poznate australske pjesme 'Waltzing Matilda' pa je tako predator nazvan Banjo.

Dva pronađena biljojeda su novi oblici titanosaurusa - najveće životinje koja je ikada hodalo Zemljom. Matilda, sa vratom nalik žirafi, pronađena je 98 metara od Banjoa, te se vjerojatno radi o lovcu i lovini.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene