Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksički arheolozi istražuju nalazi li se grobnica astečkoga vladara ispod nedavno iskopanoga kamenog monolita na kojemu je prikazan lik strašne božice.


Bila bi to do sada prva grobnica nekoga vladara Carstva Asteka (1427.-1521.) , rekao je arheolog Eduardo Matos.

Vezani članci Masovna grobnica u blizini Vukovara - 1 Masovna grobnica ispod odlagališta otpada: Kod Vukovara eshumirani ostaci najmanje 11 osoba Slika nije dostupna U Indiji žrtvovali čovjeka

Matos koji vodi iskapanje ostataka Velikoga hrama na glavnome trgu Mexico City-ja smatra da datum koji je uklesan u kamenu navodi na to da se ispod njega nalazi grobnica cara Ahuizotla, oca Moktezume kojega su pokorili španjolski osvajači.

"Vjerujemo da bi to mogao biti nadgrobni kamen grobnice u kojemu je pokopan taj vladar", rekao je Matos pokazavši novinarima prvi puta taj kamen koji je pronađen još 2. listopada ove godine.

Kamen je iskopan u podnožju zapadne strane Velikoga hrama koji je bio glavno astečko religijsko sjedište.

Istraživači su više od mjesec dana skidali prašinu s toga kamenog monolita na kojemu je lik božice Tlaltekuhtli koji je tako strašan da su njezin lik obično pokapali s licem okrenutim prema zemlji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju