Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U hramu u indijskoj državi Zapadni Bengal pronađeno je unakaženo tijelo odrezane glave, a policija sumnja na 'prinošenje ljudske žrtve'.


Glava i torzo su pronađeni u hramu božice Kali kod sela Chotomakdampur u okrugu Birbhum na zapadu države. Policija je objavila kako je zadržala pripadnike lokalnog plemena radi ispitivanja.

Vezani članci Počast poginuloj djevojci Raste kaos u Mjanmaru: U prosvjedima protiv vojnog puča poginula djevojka Slika nije dostupna Saudijski kralj Abdulah pomilovao žrtvu silovanja

Prinošenje ljudskih žrtava je zabranjeno u Indiji, ali se u zabačenim i zaostalim područjima povremeno događaju 'izolirani slučajevi'.

'Ovaj čovjek je žrtvovan kako bi se udovoljilo bogovima', rekao je lokalni dužnosnik Kalyan Mukherjee. 'Ovo je sramota za Bengal gdje vladajuća lijeva koalicija tvrdi da je iskorijenila društvena zla i da se uspješno bori protiv praznovjerja', tvrdi čelnik lokalne opozicije Samir Kumar Ray.

Iako je prinošenje ljudskih žrtava odavno zabranjeno u Indiji, neki ljudi, uglavnom siromašni i nepismeni, padaju pod utjecaj 'čarobnjaka' u nadi da će preokrenuti svoju lošu sreću.