Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li se ipak vratiti?

Preminuo pionir krionike Robert Ettinger, tijelo uronjeno u tekući dušik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fizičar Robert Ettinger, pionir krioničkog pokreta, preminuo je u subotu u 92. godini života, a njegovo je tijelo pohranjeno u Krionički institut, u nadi da će mu medicinska tehnologija omogućiti da jednog dana ponovo živi, piše Guardian.

Njegovo tijelo je 106. po redu uronjeno u tekući dušik i smrznuto na minus 196 Celzijevih stupnjeva. Ettinger je Krionički institut osnovao 1976. godine u predgrađu Detroita. Tijelo mu počiva uz tijela njegove majke Rhee i dviju supruga, Elaine i Mae.

'Moj je otac posvetio život tome da svojoj obitelji, prijateljima i drugima omogući da se vrate i ponovo žive. Hoće li to postići, nitko sada ne zna, ali mislim da ima puno izgleda', rekao je Ettingerov sin David.

Krionički institut naplaćuje 28.000 dolara za pripremu tijela za duboko smrzavanje.

Robert Chester Wilson Ettinger, koji je 1962. napisao smiono djelo The Prospect of Immortality, predvodio je borce protiv smrti.

Prvo ljudsko biće čije je tijelo Ettinger naglavačke spustio u spremnik pun dušika bila je njegova majka. U zgradi na adresi 24355 Sorrentino Court smješteni su, osim pokojnika, odnosno pacijenata, kako ih u institutu zovu, i kućni ljubimci i uzorci ljudskog tkiva. (HIna)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka tehno revoluciju IMALA TEK 23 GODINE Studentica dala zamrznuti mozak i čeka digitalnu repliku Slika nije dostupna Jesmo li sami? ULOŽIO 100 MILIJUNA DOLARA Pokrenut najveći program potrage za izvanzemaljcima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene