Vodeći europski proizvođač civilnih aviona, koncern Airbus, objavio je kako su napravili kabinu budućnosti. Airbusovi su inženjeri napravili virtualni koncept kabine kako bi pokazali neke inovacije i tehnologije koje će u potpunosti promijeniti iskustva putnika.


Prva, poslovna i ekonomska klasa postaju prošlost. Njih će zamijeniti personalizirane zone koje će nuditi fleksibilniji i primjereniji načini opuštanja, interaktivnosti ili radnog prostora. Putnici će sami birati što žele. U Interaktivnoj zoni će se moći družiti u baru ili igrati video i vitrualne igrice, a oni koji žele mir i tišinu moći će izabrati Zonu za relaksaciju.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Cijepali smo drva kada smo čuli zvuk udara i nakon toga vidjeli dim' Slika nije dostupna Neslužbeno: Pukao je prozor na kokpitu, a za nekoliko sekundi se dogodila dekompresija

Napredak tehnologije znači da će putnici 2050. godine moći:

- novom tehnologijom putnici će pritiskom na gumb imati panoramski pogled
- uz pomoć bežične digitalne tehnologije moći će sa svog sjedala nazvati ili uspostaviti video vezu s bilo kim u svijetu
- moći će se potpuno izolirati od drugih putnika uz pomoć 'holografske čahure'
- moći će promijeniti veličinu i oblik sjedala kako bi što udobnije putovali

Iako je Airbus s ovime otišao 40-ak godina u budućnost, neki od ovih izuma mogli bi se početi koristiti i ranije.

Središnji dio svakog zrakoplova će biti 'neuronska mreža' bazirana na ljudskom živčanom sustavu. Ta će se mreža povezivati sa svakim putnikom u zrakoplovu posebno i nuditi mu sve gore navedene usluge prilagođene njegovim potrebama i raspoloženju.