Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tražilica Pogodak.hr je pokrenula specijaliziranu tražilicu za multimedijalne datoteke koja pretražuje više od 4 milijuna audio, video i slikovnih datoteka unutar hrvatskog internetskog prostora.


Prema internom istraživanju Pogodak tražilice (www.pogodak.hr), temeljenom na 6-mjesečnoj analizi najtraženijih pojmova, hrvatski korisnici Interneta najviše traže glazbu, pogotovo melodije za mobitele i mp3 datoteke najpopularnijih domaćih i stranih izvođača.

Vezani članci Pogodak (Foto: Screenshot/Twitter) Mama joj je prava snajperistica, ovaj pogodak pamtit će do kraja života McGurkov efekt (FOTO: YouTube/Screenshot) Znate li što je McGurkov efekt? Pogledajte do koje mjere ponekad ne smijete vjerovati svom mozgu

Osim glazbe također se traže i različiti pojmovi u slikovnim i video datotekama.

Hrvatska internetska tražilica Pogodak.hr u priopćenju navodi kako su prateći tu naviku korisnika odlučili bolje pozabaviti mogućnostima što jednostavnijeg pronalaženja zanimljivih multimedijalnih datoteka.

Pretraga multimedijalnih datoteka na jednom mjestu omogućava korisnicima upis jednog pojma, nakon čega će se prikazati sve audio, slikovne i video datoteke.

Ukoliko korisnik želi da mu se prikažu samo npr. audio datoteke klikom na gumbić "audio" datoteke će se filtrirati i prikazat će mu se samo one datoteke, u jednom od 10 formata (midi, au, mp3, wav, wma...).

Isto tako je moguće naprednije pretraživanje i ograničavanje prikaza traženih datoteka na samo one formate, koje korisnik odabere. Tako je moguće pronaći rezultate slikovnih datoteka u 20-tak različitih formata, a video datoteke u 9.

Pogodak tražilica je razvila tehničko rješenje koje će omogućiti "dublje čitanje" datoteke te iz njih izvlačiti dostupne podatke vezane uz njih, a takvo rješenje zasigurno omogućava korisnicima da otvore samo one datoteke, za koje su sigurni da odgovaraju njihovim zahtjevima, navodi u priopćenju Pogodak tražilica.