Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igranje i na mobitelu

PlayStation telefon stiže i u Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sony Ericsson Xperia play na hrvatskom tržištu trebao bi se pojaviti tijekom ljeta.

Sony Ericsson napokon je i na hrvatskom tržištu predstavio nove modele svojih Xperia pametnih telefona, a među njima i najzanimljiviji model – Xperia Play. Ovaj telefon još je poznat i kao PlayStation telefon te su ga ljubitelji mobilnih igara čekali doslovno godinama, da bi ga Sony Ericsson napokon prvi put prikazao ove godine u veljači.

Iako je na prvi pogled sličan mnogim drugim pametnim telefonima koji rade na operativnom sustavu Android, izvlačenjem kliznog dijela ispod ekrana na kojem se umjesto tipkovnice nalaze upravljačke tipke za igre, odmah postaje jasno kojoj je kategoriji ovaj uređaj namijenjen – gamerima. Prilikom predstavljanja telefona u Sonyju su najavili velik broj igara za Xperia Play poput FIFA serijala, Assassin’s Creda i drugih tako da su sati igre i uživanja zagarantirani.

Ipak, ovaj telefon puno je više od mobilne igraće konzole te nisu zapostavljene niti ostale mogućnosti koje danas možemo naći u naprednim pametnim telefonima. Treba izdvojiti prostrani četiri inčni ekran rezolucije 480 x 854 piksela koji je stvoren za uživanje u gledanju filmova, pregledavanju fotografija i internetskih stranica i, naravno, igrama, zatim 1GHz procesor koji se brine za ugodno izvođenje svih operacija na telefonu te kameru s 5 megapikslenim senzorom s kojom se mogu snimati i videozapisi.

Dolazi s utorom za microSD memorijske kartice kapaciteta do 32GB (sa samim telefonom isporučuje se 8GB kartica), a kao i svi novi pametni telefoni ove kompanije, i Xperia Play radi na operativnom sustavu Android i ima pristup njegovoj online trgovini aplikacijama.

Sony Ericsson najavio je dolazak Xperie Play na hrvatsko tržište tijekom trećeg ovogodišnjeg kvartala, dakle taman na vrijeme da ga ponesemo na plažu i uživamo u pauzama između kupanja. Njegova najveća mana njegova je cijena koja bi trebala iznositi oko 4,500 kn, no u ponudi mobilnih operatera trebala bi biti niža, uz potpisivanje pretplatničkog ugovora naravno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene