Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bagheera kiplingi

Otkrivena prva vrsta pauka - vegetarijanaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U šumama srednje Amerike otkrivena je potpuno nova, neobična vrsta pauka. Maleni vegetarijanac dobio je ime Bagheera kiplingi, po dobroćudnoj panteri iz 'Knjige o džungli' Rudyarda Kiplinga.

Bagheera kiplingi spada u vrstu pauka skakača i živi na bagremovu drveću. Istraživanje, objavljeno u znanstvenom časopisu Current Biology journal pokazuje kako je ova vrsta pauka uglavnom biljojed koji tek s vremena na vrijeme pojede pokoju ličinku 'kako bi razbio monotoniju'. To je do sada jedina poznata vrsta pauka koji nije pretežito mesojed. Poznate su jedino vrste koje konzumiraju nektar u malenim količinama, no on nije stalna 'stavka' njihove ishrane. Još jedna posebnost kod Bagheere kiplingi jest i to što njihovi mužjaci pomažu majkama brinuti se o jajašcima i mladima, za razliku od ostalih vrsta pauka.  

Pročitajte i ovo Banane - 4 Voli banane Evakuirana trgovina nakon što je voditelj vidio otrovnog pauka čiji ugriz kod muškaraca može izazvati višesatnu erekciju Osijek Novosti od jeseni Mnogima je trn u oku, nije ga bilo gotovo pet godina, a sada se vraća u grad na Dravi

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene