Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv požara

Nova metoda: Gašenje vatre elektromagnetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno zaključen program znanstvenog odjela Američkog ureda obrane, imao je za zadatak osmisliti metodu gašenja požara neuobičajenim metodama.

Voda i kemikalije nisu dolazile u obzir za DARPA-u, već su oni osmislili novi način suzbijanja plamena, na način da ga destabiliziraju pomoću elektromagnetskog polja i akustike, prenosi popsci.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastrašujuća otkrića Ljudskom rodu prijeti oružje još strašnije od nuklearnog Slika nije dostupna Raketoplan KONCEPT BUDUĆNOSTI: Letimo 10 puta brže od brzine zvuka!

>> Posložite ovo i dobit ćete 50.000 dolara!

U priloženom videu može se vidjeti kako ta tehnika funkcionira, no fizika iza nje zasad nije službeno objašnjena. Istraživanje je proveo DARPA-in tim znanstvenika na Sveučilištu Harvard u SAD-u.

'S gledišta fizike, plamen je hladna plazma koja se sastoji od pokretljivih elektrona i sporijih pozitivno nabijenih iona', pojašnjeno je na web stranicama DARPA-e. Njihovi znanstvenici pokušali su akustikom, ionskim injekcijama te elektromagnetskim poljima. Pogledajte kako radi njihova metoda gašenja plamena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene