Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najpametniji robot ikad

Sudeći po ovom, uskoro bi mogli biti i bolji od nas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski automobilistički div Honda nadogradio je svojeg pametnog robota Asima. Rezultati su fascinantni.

Motorika, ravnoteža i preciznost ovog robota zaprepastit će mnoge, a na prezentaciji je stvar dosegnula vrhunac kad je Asimo natočio čašu soka iz zatvorene boce koju je sam prethodno otvorio. Ne, to nije trajalo minutama, već desetak do dvadesetak sekundi.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Novi Asimo ima ima pojačane noge, veći raskorak, veću stabilnost koju kontrolira napredna tehnologija, koja mu omogućava da trči vrlo brzo, kako naprijed, tako i nazad. Sveukupno gledano, Asimo je pokretniji i pametniji nego ikad, a mi se pitamo gledamo li prvog robota koji gotovo sve kao i čovjek.

Asimo čak ima senzore za pritisak u svojim šakama koji prilagođavaju njegov stisak predmetu kojeg dodiruje ili uzima u ruku, prenosi agencija AP. Da biste vjerovali u to da su Japanci napravili dosad najpametnijeg robota na svijetu, jednostavno morate pogledati priloženi video.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene