Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korist ili opasnost?

Radi robote za koje strahuje da bi se mogli pobuniti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan japanski znanstvenik pokušava napraviti robote koji bi se, smatra, lako mogli okrenuti protiv ljudi.

Osama Hasegawa želi da ti roboti 'razmišljaju' na način kako najbolje riješiti neki problem na temelju prethodnog iskustva. Prema tome bi roboti rješavali zadatke za koje nisu programirani, to jest, poput ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slabljenje morala Institut za proučavanje rata poručio: "Prigožinova pobuna razotkrila je ozbiljne slabosti u Kremlju" Vladimir Putin Isječci intervjua VIDEO Putin se oglasio, komentirao i "specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini"

Hasegawa to smatra izgradnjom mosta između robota i realnog svijeta. Algoritam SOINN robotima omogućuje da koriste ono što već znaju kako bi zaključili kako izvršiti zadatke. Sada bi robot za pomoć upotrijebio i internet, a imao bi i svojevrsan filter za nepotrebne informacije, piše AFP.

Japanski znanstvenik se nada da bi takvi roboti mogli biti korisni u reguliranju rada semafora i u sistemima za otkrivanje potresa. No, znanstvenik napominje kako treba biti na oprezu da se takvi roboti ne bi okrenuli protiv nas. 'Kuhinjski nož je korisna stvar, ali može postati ubojito sredstvo', rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene