Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kućanski poslovi postaju prošlost

Ne želite više prati suđe? Stižu roboti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su kreirali robota koji je sposoban isprati suđe u sudoperu, uredno ga posložiti u perilicu i upaliti je.

Robot s multifunkcionalnom 'rukom', koju su kreirali znanstvenici s japanskog sveučilišta u suradnji s jednom elektroničkom tvrtkom, prototip je robota koji će obavljati kućanske poslove. Ima 18 senzora i može uhvatiti kineski porculan i pribor za jelo, a da ih ne razbije, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krivac ženska rožnica? Nakon transplantacije postao ovisan o čišćenju Slika nije dostupna Dio svakodnevnih kućanskih poslova Čak pola milijuna proizvoda definirano kao opasna kemikalija

Uz senzore ima i kameru kojom određuje oblik i veličinu prljavog posuđa. Znanstvenici su željeli kreirati manjeg i lakšeg robota koji bi mogao pospremati posuđe koje za sobom ostavi četveročlana obitelj. I to za svega pet minuta.

Robot će na tržište tek za pet godina, a znanstvenici obećavaju kako će do tada biti toliko usavršen, ili će dobiti braću i sestre, koji će moći obavljati i ostale kućanske poslove, poput pranja rublja. 

Velik broj tvrtki istražuje sve mogućnosti uporabe robota u budućnosti, a postoje ideje i da kreiraju one koji će biti u stanju pomoći starijima i nemoćnima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene