Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

Ne nasjedajte na Twilight igru na Facebooku, to je prijevara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako vas je netko označio, odnosno stavio 'tag' na vas u foto albumu prijatelja na Facebooku, ili ako ste vidjeli link koji promovira igru Twilight: Breaking Dawn, budite na oprezu!

Navedena igra, odnosno link na nju, vjerojatna je prijevara s ciljem hvatanja vaših osobnih podataka na Facebooku, a napravljena je tako da se sama širi tom društvenom mrežom, prenosi mashable.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tinsel Korey Glumica Sumrak sage iz straha od tsunamija objavila posljednji pozdrav Slika nije dostupna Robert Pattinson: 'Zbog 'Sumrak sage' mi mozak više ne radi kako treba'

Ako kliknete na link, dobit ćete upit da počnete igrati navedenu igru, no ako koristite Facebook HTTPS, prvo će se od vas zatražiti da se prebacite na regularni Facebook, što bi mnogim korisnicima trebalo biti dovoljno upozorenje.

Ono što klikanje na taj link radi, jest da zapravo automatski daje 'like' bez vaše dozvole te se na taj način pojavljuje na vašem zidu poruka i na taj način se širi dalje. Ako nastavite dalje, od vas će se tražiti da dopustite toj Facebook aplikaciji pristup vašem profilu te konačno, bit ćete upitani za ispunjavanje upitnika u kojem su sadržana pitanja osobnog karaktera.

Ako ste slučajno nasjeli ovoj podvali, prvo obrišite sav spam vezen za nju sa svojeg zida poruka, a nakon toga u postavkama Facebooka poništite pravo pristupa toj aplikaciji. To bi problem trebalo riješiti, odnosno spriječiti da se aplikacija širi putem vašeg profila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene