Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mudre glave zaključile:

Ne bi bilo krize da financijama vladaju žene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski i američki akademici došli su do zaključka kako do krize ne bi došlo ili bi bila znatno umanjena da je više žena bilo na vodećim pozicijama financijskih institucija. Ali ni sada im neće dati blizu, jer je kriza.

Muškarci posluju na način da prvo odluče, a onda o odluci razmišljaju. Žene se opterećuju alternativnim rješenjima, informacije provjeravaju do iznemoglosti i zamaraju se mogućim posljedicama svojih odluka. 'U krizi su ključna stvar ljudski resursi te ulaganje u njih i usavršavanje istih. Ljudski kapital kao vrijednost vrlo često će od žena biti prije prepoznat nego od strane muškaraca i one će pritom biti blage prema ljudima, a tvrde prema problemu', rekao je Boris Blažinić sa Instituta za razvoj ljudskih potencijala. Nažalost, top menadžerica u Hrvatskoj je samo 6 %, a od visokoobrazovanih, čak 60% su građanke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Glas građana Diže li vam politika tlak? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

'Još nisam srela muškog kolegu, bez obzira kakve karakteristike imao, koji bi na izazov koji bi mu se ponudio, bez obzira je li tome objektivno dorastao ili ne, rekao: Joj, ja moram prespavati, moram razmisliti, ja nisam siguran da ja to mogu. Oni svi uvijek kažu: Joj, jedva čekam, ja to mogu. A žene ne', kaže Ljerka Puljić iz Agrokora. 

'Da bi se atraktivno smjestile, žene moraju za nekoliko nijansi biti sposobnije od muškog konkurenta',  zakljućila je Vesna Pusić. Iako su gospoda svojim rizičnim ponašanjem usporila razvoj, znanstvenici tvrde, još ishitrenijim odlukama sada će ga pokušati ubrzati. Gospođe neće još godinama masovnije odlučivati jer su prezauzete razmišljanjem bi li one to mogle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene