Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najveća akvizicija u povijesti Microsofta: Kupili Skype za 8,5 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Micrtosoft je na svojim službenim stranicama objavio kako je postignut dogovor za kupnju VoIP servisa Skype u iznosu od 8,5 milijardi dolara.

Dogovor je postignut i odobren od strane Uprava obaju tvrtki, stoji na stranicama Microsofta. Analitičari komentiraju kako je to puno novca za tvrtku koja nikada nije ostvarila nikakav profit.

Pročitajte i ovo Mućke u splitskoj gradskoj upravi - 1 U splitskoj gradskoj upravi Usred višesatne rasprave oko Small Malla pojavile se - Mućke: "Iza tog pravnog rječnika krije se obična muljaža" PR Vaš partner u investiranju Inflacija raste, novac vrijedi sve manje. Je li rješenje investicijsko zlato?

Microsoft će integrirati Skype u uređaje i sustave poput Xbox-a, Kinecta, Xbox Live-a, Windows Phonea, Lync-a i Outlooka. Iz Microsofta su se obvezali da će i dalje davati podršku korisnicima Skypea koji koriste druge računalne platforme i operativne sustave.

Projekt Skype i tvrtka osnovani su 2003., a već je dvije godine kasnije, 2005. godine, prodana eBayu za 2,6 milijardi dolara. Oni nisu zapravo znali što učiniti s tim, pa su 2009. godine 70 posto udjela u vlasništvu prodali skupini investitora.

Iako su za kupnju Skypea bili zainteresirani i Google i Facebook, sada se čini da će kupac na kraju ipak biti Microsoft. Sve to pomalo čudi budući da je Skype zapravo u dugovima. No ipak se radi o priznatom brandu, koji na svijetu ima 663 milijuna pretplatnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene