Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Micrtosoft je na svojim službenim stranicama objavio kako je postignut dogovor za kupnju VoIP servisa Skype u iznosu od 8,5 milijardi dolara.


Dogovor je postignut i odobren od strane Uprava obaju tvrtki, stoji na stranicama Microsofta. Analitičari komentiraju kako je to puno novca za tvrtku koja nikada nije ostvarila nikakav profit.

Microsoft će integrirati Skype u uređaje i sustave poput Xbox-a, Kinecta, Xbox Live-a, Windows Phonea, Lync-a i Outlooka. Iz Microsofta su se obvezali da će i dalje davati podršku korisnicima Skypea koji koriste druge računalne platforme i operativne sustave.

Vezani članci Dogovoreni posljednji detalji o projektu Kupari (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dogovoreni posljednji detalji: Kreće realizacija investicije vrijedne 100 milijuna eura Pruga problema (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Apsurd na apsurd: Strateška investicija teška 220 milijuna eura ugrožava život stanovnicima Vrbovca

Projekt Skype i tvrtka osnovani su 2003., a već je dvije godine kasnije, 2005. godine, prodana eBayu za 2,6 milijardi dolara. Oni nisu zapravo znali što učiniti s tim, pa su 2009. godine 70 posto udjela u vlasništvu prodali skupini investitora.

Iako su za kupnju Skypea bili zainteresirani i Google i Facebook, sada se čini da će kupac na kraju ipak biti Microsoft. Sve to pomalo čudi budući da je Skype zapravo u dugovima. No ipak se radi o priznatom brandu, koji na svijetu ima 663 milijuna pretplatnika.