Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedno brutalno ubojstvo

Meksički narko karteli nastavljaju ubijati blogere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pisanja na društvenim mrežama meksički karteli mučili su i odrubili glavu moderatoru jedne društvene mreže

Narko karteli u Meksiku još jednom su dokazali svoju brutalnost i pokazali što čeka sve blogere i online aktiviste koji žele o njima pisati na društvenim mrežama i blogovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi

Ovog puta žrtva je bio moderator popularne društvene mreže Nuevo Laredo en Vivo poznat pod nadimcima “Rascatripas” i “Scraper” – on je objavio neke informacije o lokalnom narko kartelu, a kada su oni to saznali odmah su se obračunali s njim na svoj poznat i brutalan način.

Uhvatili su ga, mučili i na kraju mu odrubili glavu te su njegovo tijelo ostavili u blizini američko-meksičke granice uz natpis 'ovo mi se dogodilo jer nisam shvatio da ne bi trebao objavljivati stvari na društvenim mrežama'.

Na Wiredu kaže da je, prema informacijama koje su dostupne javnosti, ovo već četvrto ubojstvo u Meksiku povezano s objavljivanjem informacija o meksičkim kartelima na društvenima mrežama i blogovima – sva ubojstva počinjena su u gradu Nuevo Laredo u blizini granice sa SAD-om.

Tako su sredinom rujna pronađena masakrirana tijela dviju osoba koje su kriminalci ostavili da vise na mostu kako bi poslali poruku svim onima koji misle o njima pisati na internetu, dok je krajem rujna pronađeno tijelo jedne novinarke kojoj su kriminalci odrubili glavu zbog njenih komentara na društvenim mrežama.

Upravo zbog ovakvih stvari nedavno su Anonymousi odustali od ranije najavljenog rata s narko kartelima – kriminalci su zaprijetili da će za svakog člana kartela ili osoba povezanih s njima čije ime Anonymousi otkriju u javnosti ubiti deset civila.

Jasno je da, kada su meksički karteli u pitanju, ovo nisu samo prazne prijetnje, već da su oni zaista sposobni učiniti tako nešto pa su se Anonymousi ipak povukli i odlučili da neće otkrivati njihova imena jer ne žele snositi krivicu za ubojstva civila.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene