Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Matičnim stanicama do većih grudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski znanstvenici nedavno su izvijestili kako postupkom ubrizgavanja masnoće s trbuha ili s bedara, obogaćenih matičnim stanicama, u područje grudi mogu povećati njihovu veličinu, što bi postupno iz uporabe moglo istisnuti korištenje silikonskih implantata.

Znanstvenici tvrde kako se ovom metodom postiže puno prirodniji izgled grudi, no neki britanski liječnici na njihovo otkriće gledaju s "velikim oprezom", te upozoravaju na potencijalne komplikacije i mogućnost nastanka kvržica, prenose britanski mediji.

Pročitajte i ovo Mirovine - 1 Usklađivanje s plaćom Ponovo rastu mirovine, ali umirovljenici se neće usrećiti: "Divim se ljudima što mogu preživjeti s tim" Slika nije dostupna Zaklada Ana Rukavina 42 građana Paga doprinijelo spašavanju ljudskih života

Dr. Kotaro Yoshimura, kirurg sa Sveučilišta u Tokiju, izjavio je kako je do sada ova metoda povećanja grudi primijenjena na 40 pacijentica. Yoshimura i kolege, čijom se metodom grudi mogu povećati za dva broja, za britanske je medije kazao kako kod pacijentica nisu zamijećene ozbiljnije komplikacije nakon zahvata, no nije navodio pojedinosti.

Tijekom operacije znanstvenici najprije 'isišu' masno tkivo s bedara i područja trbuha te ga zatim "obogate" matičnim stanicama koje su u stanju proizvoditi nove masne stanice. Dr. Yoshimura je objasnio kako je važno da se matične stanice kombiniraju sa zdravim masnim tkivom.

Grudi izgledaju vrlo prirodno i nisu tvrde, kao kad se koriste
silikoni, objavljeno je na internetskim stranicama japanske klinike Cellport Clinic Yokohama, jedinom mjestu na kojemu se ovaj zahvat trenutačno obavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene