Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matematička formula

Znanstvenici otkrili kako se savršeno rukovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski znanstvenici objavili su vodič korak-po-korak za savršeno rukovanje.

Najveći problemi kod rukovanja su znojni dlanovi, mlohavi zglobovi, prejak stisak i odsutnost kontakta pogledom, smatraju istraživači sa sveučilišta u Manchesteru. Geoffrey Beattie, šef odjela za psihološke znanosti na sveučilištu, osmislio je matematičku formulu, koja je u obzir uzela 12 mjerila prema kojima se rukovanjem ulijeva povjerenje i poštovanje prema osobi s kojom se rukuje.

Pročitajte i ovo Joe Biden i Luiz Inácio Lula da Silva Nakon zajedničkoga govora VIDEO Biden se ponovno izblamirao: Brojnim gafovima iznervirao predsjednika Brazila Petar Andačić - 4 Osvojio titulu šampiona Hrvatska ima matematičkog genija: Osmogodišnji Zagrepčanin izračunao ono što bi i odraslima bio problem

Ta mjerila uključuju živahnost, kontakt pogledom i temperatura dlana. 'Ljudsko rukovanje jedan je od ključnih trenutaka u kreiranju prvih dojmova i koristi se kao izvor informacija za donošenje suda o drugoj osobi', ističe Beattie. Dodaje kako ga je iznenadilo kako dosad nije napravljen nikakav vodič za pravilno rukovanje, koji bi ljude naučio kako se ta radnja pravilno izvodi.

Njegovi koraci prema savršenom stisku ruke, kod žena i muškaraca jednako, uključuju: korištenje desne ruke, potpuni ali ne prejak stisak, hladan i suh dlan, otprilike triput protresti, ali ne preživahno i u konačnici, sve ne smije trajati više od dvije do tri sekunde. Rukovanje mora biti obavljeno uz kontakt pogledom i uz prirodan osmjeh te prigodan verbalni pozdrav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene