Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 4.50 sati

Kraj jedne ere: Discovery kreće na posljednje putovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka svemirska agencija NASA noćas će shuttle Discovery lansirati na posljednje putovanje prema Međunarodnoj svemirskoj stanici.

U shuttle će se u svemir zaputiti šest članova posade koji su u Cape Canaveral stigli početkom tjedna, piše Reuters. Na konferenciji za novinare menadžeri misije shuttleu su jednoglasno poručili 'idi'!

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni mediji Iran prvi put istovremeno lansirao tri satelita Kina lansirala raketni nosač satelita Einstein Probe - 3 Napeta situacija Uzbuna zbog kineske rakete, građanima stigla poruka na mobitel: "Pripazite na svoju sigurnost!"

'Spremni smo za let, zapravo, za tu smo misiju spremni već neko vrijeme. Sada smo što prije želimo otići', rekao je Mike Moses, šef misije. Menadžer Scott Higginbotham misiju je opisao 'vježbom strpljenja'. 'Nestrpljivi smo u želji na napokon vidimo rezultate našeg rada na internacionalnoj svemirskoj stanici', rekao je. Polijetanje Discoveryja predviđa se sutra u 4.50 sati, u Kennedy Space Centru.

>> NASA posljednji put lansira Discovery, nakon povratka ide u muzej

Problemi s spremnikom goriva misiju Discoveryja na zemlji drže od prosinca, kada je otkazno predviđeno lansiranje. Shutlle će dostaviti hranu, znanstvenu opremu i namirnice za posadu Međunaordne svemirske stanice. Tijekom boravka u svemiru predviđene su dvije svemirske šetnje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene