Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Je li tasmanijski tigar doista izumro?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski znanstvenici planiraju proučiti 50 godina stari životinjski izmet ne bi li pronašli odgovor na jednu od velikih australskih tajni - je li tasmanijski tigar doista izumro?

Zoolog Jeremy Austin, iz centra za prastaru DNA-a Sveučilišta Adelaide, predvodit će ekipu koja će pokušati utvrditi potječe li životinjski izmet pronađen 1950-ih i 1960-ih od tasmanijskog tigra.

Pročitajte i ovo Izmet žirafe Odmah sve zaplijenili Radnici na carini ostali šokirani suvenirom: "Putnica je rekla da joj to treba da napravi ogrlicu" Hranilište mačaka u Puli - 3 pravna država na djelu Žena kažnjena jer je hranila mace pred ulazom: Odrapili joj 132 eura kazne, živi od socijalne pomoći

Iako je tasmanijski tigar posljednji put viđen 1936., kada je
posljednji primjerak umro u zoološkom vrtu u Hobartu, redovito se pojavljuju tvrdnje da je ponovno viđen, no za to nisu pronađeni dokazi. Tigar je u prirodi posljednji put viđen 1918.

"Nađemo li njegovu DNA u izmetu iz 1950-ih, to će biti značajno", rekao je Austin, dodajući kako se u ovome trenutku ne može isključiti da je tigar 1950-ih još uvijek postojao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene