Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gospodarska komora japanskog grada Tsuruga (oko 70.000 stanovnika) napravila je plakat za turiste koji na jednom mjestu prikazuje sve lokalne restorane.


Uz sliku svakog restorana nalazi se i QR kod s linkom na mobilni website restorana. Website sadrži informacije o jelovniku, cijenama, parkiranju, ali kartu grada s označenom lokacijom restorana.

Vezani članci Slika nije dostupna Međunarodni viteški turnir u Svetoj Heleni Slika nije dostupna Zašto je 'VeBe za tebe' prava odluka za cijelu obitelj?

QR kod je najpoznatiji i najrašireniji oblik dvodimenzionalnog bar koda. Nastao je u Japanu 1994. godine, u Toyotinoj podružnici Denso-Wave, kao novi način kodiranja autodijelova u distribuciji.

QR znači ''quick response'' (brza reakcija), a nazvan je tako jer omogućava brzo povezivanje koda sa sadržajem, najčešće web stranicom. Za razliku od bar koda, za QR nisu potrebni posebni čitači, već se dekodira kamerom u mobitelu, uz pomoć neke od besplatnih aplikacija.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju