Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove glasine

iPhone 5 stiže u rujnu, Apple testira i novi iPad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi iPhone trebao bi imati bolji procesor i kameru, a radit će na iOS-u 5

Dugo se već vremena nagađa o tome kada će Apple predstaviti novi iPhone i kakve će promjene donijeti u odnosu na aktualni model. Posljednje informacije koje je objavio Bloomberg, a koje se pozivaju na izjave ljudi 'upoznatih s Appleovim planovima' kažu da će Apple novi iPhone predstaviti u rujnu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad će se pojaviti u Hrvatskoj? iPhone 5 na europsko tržište stiže 15. listopada? Slika nije dostupna Nove informacije Nove glasine o iPhoneu 5

Također, do sada nije bilo niti poznato ime novog modela – iPhone 4S ili 5, no ako je vjerovati ovim podacima, to će ipak biti iPhone 5. Ovaj bi telefon trebao imati brži procesor, i to A5 kojeg je Apple već ugradio u iPad 2 te bi trebao imati i kameru veće rezolucije – 8MP.

iPhone 5 radit će na novoj verziji Appleova mobilnog operativnog sustava kojeg je Steve Jobs predstavio početkom mjeseca – iOS 5, a na tržištu će konkurirati trenutnim top modelima koji također imaju dvojezgrene procesore i velike ekrane – Samsungovu Galaxyju S2, HTC-ovu Sensationu i drugima.

Još jedna glasina koja je aktualna već neko vrijeme kaže da Apple radi i na jeftinijoj verziji iPhonea s kojom će pokušati povećati svoj udio na tržištu na kojem dominiraju Androidi.

Osim na telefonu, Apple već radi i na sljedećoj verziji svog tableta pa tako trenutno testiraju model koji će imati ekran veće rezolucije. Informacije o tome kada bi se iPad 3 trebao pojaviti na tržištu još nema, no za pretpostaviti je da će to biti tijekom ožujka sljedeće godine.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene