Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi iPhone trebao bi imati bolji procesor i kameru, a radit će na iOS-u 5


Dugo se već vremena nagađa o tome kada će Apple predstaviti novi iPhone i kakve će promjene donijeti u odnosu na aktualni model. Posljednje informacije koje je objavio Bloomberg, a koje se pozivaju na izjave ljudi 'upoznatih s Appleovim planovima' kažu da će Apple novi iPhone predstaviti u rujnu.

Vezani članci Slika nije dostupna Apple ipak priprema dva nova modela iPhonea? Slika nije dostupna Novi iPhone u prodaji od 5. rujna?

Također, do sada nije bilo niti poznato ime novog modela – iPhone 4S ili 5, no ako je vjerovati ovim podacima, to će ipak biti iPhone 5. Ovaj bi telefon trebao imati brži procesor, i to A5 kojeg je Apple već ugradio u iPad 2 te bi trebao imati i kameru veće rezolucije – 8MP.

iPhone 5 radit će na novoj verziji Appleova mobilnog operativnog sustava kojeg je Steve Jobs predstavio početkom mjeseca – iOS 5, a na tržištu će konkurirati trenutnim top modelima koji također imaju dvojezgrene procesore i velike ekrane – Samsungovu Galaxyju S2, HTC-ovu Sensationu i drugima.

Još jedna glasina koja je aktualna već neko vrijeme kaže da Apple radi i na jeftinijoj verziji iPhonea s kojom će pokušati povećati svoj udio na tržištu na kojem dominiraju Androidi.

Osim na telefonu, Apple već radi i na sljedećoj verziji svog tableta pa tako trenutno testiraju model koji će imati ekran veće rezolucije. Informacije o tome kada bi se iPad 3 trebao pojaviti na tržištu još nema, no za pretpostaviti je da će to biti tijekom ožujka sljedeće godine.