Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova društvena mreža

Ikhwanbook - muslimanska verzija Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook dobiva konkurenciju u muslimanskom svijetu. Egipatska islamistička organizacija 'Muslimansko bratstvo' pokreće Ikhwanbook, svoju verziju popularne društvene mreže.

Korisnici se trenutno mogu samo registrirati, no uskoro će moći razmjenjivati video materijale, fotografije, razgovarati i stvarati nova online prijateljstva. 'Ikhwan' na arapskom znači bratstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije poznato gdje je otac U nasilju u Egiptu ubijen sin čelnika Muslimanskog bratstva Slika nije dostupna Abu Qatada U Britaniji uhićen muslimanski klerik zbog kršenja uvjetne slobode

Iako je 'Muslimansko bratstvo' zakonski zabranjena organizacija, okuplja velik broj članova. Tvrde kako će svojim korisnicima osigurati privatnost, a sadržaj će biti primjeren. Svatko, neovisno o vjeri, moći će postati član.

No, stranica će služiti i za potrebe organizacije, te će biti povezana i s ostalim stanicama organizacije kao što su Ikhwangoogle, Ikhwantube, Ikhwanweb ili Ikhwanwiki,. Te stranice dostupne su i na engleskom, a ne samo arapskom. 'Stranica je dobra platforma za širenje ideja, osobito poruke o pravom Islamu', smatraju članovi 'Muslimanskog bratstva'.

Ikhwanbook koristi otvoreni kod originalnog Facebook-ovog softvera, pa je tehnički slabiji. Stranicu pokreću iz dva razloga, piše Press. Prvi je često brisanje njihovih sadržaja sa stranica Facebooka, poput slavljenja osnivača Hamasa, a drugi je brisanje korisničkih naredbi, zbog kojih bi članove bratstva lako mogle otkriti egipatske službe sigurnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene