Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije poznato gdje je otac

U nasilju u Egiptu ubijen sin čelnika Muslimanskog bratstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin čelnika Muslimanskog bratstva Mohameda Badiea ubijen je u Kairu tijekom 'Dana gnjeva u petak, prosvjeda protiv egipatske vlade koju podržava vojska, izvijestila je stranka Muslimanskog bratstva Sloboda i pravda.

Stranka je na svojoj stranici na Facebooku izvijestila da je 38-godišnji Ammar Badie preminuo od rane od metka koju je zadobio kada je sudjelovao u prosvjedima na trgu Ramses.

Nije poznatao gdje se nalazi čelnik Bratstva Mohamed Badie. On je optužen za poticanje na nasilje, a sudski postupak protiv njega trebao bi početi 25. kolovoza. Smrt njegovg sina dogodila se nakon što je u prosvjedima prošlog tjedna ubijena kći Mohameda El-Beltagija, višeg dužnosnika Bratstva.

Egipatska televizija je izvijestila i da je uhićen sin Hassana Maleka, još jednog čelnika Bratstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulični sukobi Opet kaos u Egiptu: Kairom odjekuju eksplozije i pucnjava Slika nije dostupna Ne odustaju od prosvjeda Egipat: 'Vlada za vikend sprema intervenciju protiv Mursijevih pristalica'

>> VIDEO Gnjev u Egiptu raste: Ne nazire se kompromis

Policija je pritvorila i političara Bratstva Gamala Heshmata, vodećeg člana Slobode i pravde.

Glasnogovornik vlade je izjavio da je egipatski premijer Hazem el-Beblawi predložio formalno raspuštanje Muslimanskog barstva te da vlada sada razmatra tu zamisao.

Beblawi je prijedlog iznio ministru za društvena pitanja čije je ministarstvo nadležno za davanje dopuštenja za rad nevladinim organizacijama, rekao je Sherif Sawky i dodao da se prijedlog 'trenutačno razmatra'. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene