Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Astrološki gledano

Idućih dana dežurnog krivca tražite u Saturnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saturn stiže u položaj opozicije sa Suncem 22. ožujka, ali sljedećih noći možemo ga dobro vidjeti, jer će na nebu biti jedan od najsvjetlijih planeta.

Ali astrološki, nema tamnijeg! Taj je planet navodno krivac što su neki ljudi proračunati, zavidni, i slavoljubivi, i što imaju kostobolju, i želučane probleme. Saturn je ujedno i najudaljeniji planet do kojeg golo oko seže, a za vedrih ožujskih dana bit će najsjajniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimljeno prvi put TAJANSTVENA TETIJA 'Krvavi tragovi' zbunili znanstvenike Slika nije dostupna Više nema sumnje NAPOKON POTVRDA Enceladus ima globalni ocean! Slijedeći korak - ima li i života?

'Ako ga potražite oko 9 navečer, on će biti više bliže istoku, ako ga potražite oko pola noći, onda će biti visoko iznad jugoistoka', objašnjava Ante Radonić, voditelj planetarija Tehničkog muzeja. Dodaje kako ga se može na nebu prepoznati kao jednu žućkastu zvijezdu, koja je prilično sjajna i vidi se kao jedna sjajnija zvijezda.

Saturn nema čvrstu površinu, već visoku atmosferu, ispod koje se nalazi plin u tekućem stanju. To je ujedno i odlika svih planeta divova, objašnjava Radonić te dodaje kako na njemu, naravno, nema života, jer temperatura na gornjoj strani oblaka iznosi oko -180 stupnjeva Celzija. Hladni su, ako je vjerovati astrologiji i oni rođeni pod njegovim utjecajem, a najveći rizik za to imaju rođeni subotom i Jarci i Vodenjaci. Od Saturna su možda baštinili zavist, koristoljublje, sitničavost, ali i ambiciju, i inteligenciju. No, i oni skloni koštanim i želučanim patnjama, neka ovih večeri na nebu potraže krivca.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene