Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kao da Bilić bira tko će igrati za Brazil'

Hrvatski fizičar Davor Pavuna u timu Baracka Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvastki fizičar Davor Pavuna nalazi se u timu američkog predsjednika Baracka Obame. Minsitar energetike Steven Chu imenovao ga je za recenzenta projekta u američkom ministarstvu energetike, objavio je Jutarnji list.

Dr. Davor Pavuna već je sudjelovao u evaluaciji projekata za američku Nacionalnu zakladu za znanost, za EU, Kanadu i Koreju, a 23. veljače u Washintonu će imati prvi sastanak oko recenzija projekata i izbora centara izvrsnosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Objavila Vlada Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev Slika nije dostupna Nude pomoć u stanovanju Širi se nova prijevara mailom, oglasilo se i Ministarstvo rada: "Savjetujemo da poruku obrišete"

'To je za mene velika čast. Laički rečeno, to je kao da selektor brazilske nogometne reprezentacije izabere Slavena Bilića za savjetnika prilikom izbora igrača' rekao je 57-godišnji dr. Pavuna, piše Jutarnji list.

'Recenziranje projekata za DOE bit će golemi izazov jer riječ je o avangardnim istraživanjima koja, među ostalim, uključuju nove materijale, visokotemperaturnu supravodljivost, tzv. zelenu energetiku i zelene tehnologije. Ta bi istraživanja trebala dovesti do nove energetske paradigme u svijetu', kaže dr. Pavuna koji je diplomirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je na Sveučilištu Cambridge.

Novi američki ministar energetike poznat je po angažmanu u borbi protiv klimatskih promjena te ističe nužnost okretanju obnovljivim izvorima energije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene