Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Heart Robot ima osjećaje i voli se maziti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Heart Robot koji pokazuje osjećaje i prepoznaje lica remek je djelo britanskih znanstvenika. Ova elektronska lutka reagira na maženje, glasne tonove i umirivanje.

Osjećajni robot predstavljen je na 'Emotibots' eventu, organiziranom u londonskom Science Museumu. Holly Cave, jedan od organizatora događaja, izjavio je kako je Heart Robot nešto između ET-a i Golluma (lika iz Gospodara prstenova), te da je veličine malenog djeteta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bušili tunel 33 dana Jeff Heart - heroj čileanskih rudara Slika nije dostupna Kino i DVD ponuda Ugodno iznenađenje 'Crazy Heart' i nepodnošljive 'Nevolje u raju'

Kada je izložen snažnoj buci i iznenadnim pokretima, robot stisne šake i srce mu počne brže kucati.

'Djeca na njega reagiraju vrlo različito. Ili ga grle, ljube i maze kao što to rade s lutkama, ili ga se boje', objasnio je Cave. 

Heart Robor dizajniran je kako bi se istražio učinak interakcije strojeva i ljudi.

'On je pola robot, a pola ljubimac. Kada ga držite u rukama, ima prirodne reakcije koje se čine kao emocionalne', objašnjava Holly.  

Vodstvo muzeja nada se da će ovaki događaji pokazati djeci kako roboti nisu samo fikcija te ih zainteresirati za znanost. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene