Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hard diskovi odlaze u povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalni hard disk, medij za pohranjivanje podataka koji se nalazi u gotovo svakom računalu, uskoro bi mogao otići u povijest.

SSD znači Solid State Disk, a odnosi se na medij za pohranjivanje podataka sličan klasičnom hard disku, a prikladan za masovno pohranjivanje na osobnim računalima i laptopima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo predstavio novi dizelski motor i druga tehnička poboljšanja Slika nije dostupna Umro u 81. godini Preminuo 'otac' CD-a i bivši predsjednik Sonyja

Za razliku od tradicionalnih fero-magnetnih hardova, SSD je digitalni medij za pohranjivanje i nema mehaničkih dijelova.

Zato je SSD razmjerno neosjetljiv na vibracije. 

S novom generacijom SSD-a računala će biti brža, tvrde proizvođači.

Principi rada SSD-ova poznati su od ranih osamdesetih godina, ali su tradicionalni hard diskovi sve dosad bili puno konkurentniji zbog znatno niže cijene i većeg kapaciteta.

Micron je u Las Vegasu predstavio RLDRAM koji u bilo kojem hardveru, poslovnom ili kućnom, omogućava brži pristup i video procesiranje. 

Tvrtkama su potrebni uređaji za skladištenje koji zauzimaju manji prostor, manje se griju i omogućavaju veći kapacitet, a Solid State memorijski driveovi imaju upravo te karakteristike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene