Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Twittera optužuju Google

Googleov novi način pretraživanja loš je za korisnike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Twitter optužuje Google da iskorištava dominaciju među tražilicama kako bi favorizirao svoju društvenu mrežu

Nakon što je Google ovaj tjedan predstavio nove opcije u svojoj tražilici koje u rezultate pretrage integriraju i informacije iz njihove društvene mreže Google+, iz Twittera su reagirali optuživši Google kako na ovaj način favoriziraju svoje usluge i to na štetu krajnjih korisnika.

Pročitajte i ovo Geodetski fakultet Financijski interesi EU Velika akcija policije i europskog tužitelja: Češljaju Geodetski fakultet, objavljeni prvi detalji Madeleine McCann POTRAGA U PORTUGALU Novi trag u slučaju nestanka Madeleine McCann: Pretražit će se brana i jezero

U toj kompaniji kažu da će zbog tih promjena korisnici teže pronaći najvažnije aktualne vijesti koje se najbrže šire upravo putem Twittera te smatraju da su 'tvitovi često najvažniji rezultat pretraživanja'.

Google je i do sada imao problema zbog prikaza rezultata tražilici te je često optuživan da koristi svoju poziciju na tržištu i u tražilici favorizira svoje proizvode i usluge nanoseći time direktnu štetu konkurenciji. Googleovci su iznenađeni ovakvom reakcijom ekipe iz Twittera te kažu da upravo Twitter prošle godine nije htio obnoviti suradnju s Googleom koja bi omogućila prikazivanje objava s Twittera u njihovoj tražilici.

Inače, s predstavljanjem ove nove opcije Google je omogućio personalizirano pretraživanje koje se prilagođava svakom korisniku – naime, onima koji su prijavljeni u Google+ među rezultatima pretraživanja prikazivat će se i objave i fotografije prijatelja s njihove društvene mreže te prijedlozi korisnika i kompanija koji se mogu pratiti na Googleu+.

U Mashableu kažu da su mišljenje o ovom Googleovom potezu tražili i od Facebooka, no oni su odbili komentirati navedene novitete u Googleovom pretraživanju. U priloženom videu pogledajte što Eric Schmidt kaže o ovim optužbama.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene