Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Golubovi na daljinsko upravljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski znanstvenici uspjeli su u mozak golubova ugraditi mikroelektrode koje im omogućavaju da upravljaju golubljim letom.

Znanstvenici sa Sveučilišta za znanost i tehnologiju u Shandongu tvrde da im elektrode omogućuju da upravljaju hoće li golubovi letjeti lijevo, desno, gore ili dolje. 
 
"Implantanti stimuliraju različita područja u mozgu golubova, već prema tome koji im signal znanstvenici šalju preko računala i pticu prisiljavaju da se prepusti zapovjedi. To je prvi uspješno izveden eksperiment te vrste na golubu", rekao je voditelj projekta Su Xuecheng. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kakva ideja... Oni bi napili golubove da ih onesviještene 'deportiraju' iz svog grada Slika nije dostupna Ne zavarava ih ni promjena odjeće Ne zamjerajte im se: Golubovi nikad, ali baš nikad ne zaboravljaju lica

Su i njegovi kolege, koji su 2005. izveli sličan pokus s miševima, poboljšali su uređaj u nadi da bi ta tehnologija u budućnosti mogla biti primjenjiva u praksi, no nisu precizirali za što bi se točno koristila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene