Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz radionice Boeinga

FOTO Stiže novi špijun: Phantom Eye

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boeing je predstavio bespilotni špijunski zrakoplov koji, uz pogon na vodik, može non-stop letjeti čak puna četiri dana.

Boeing je zrakoplov nazvao Phantom Eye, a naviše visine koje može doseći su 20.000 metara. Prvo testiranje trebalo bi se obaviti početkom iduće godine, no prije toga testni primjerak te letjelice, biti će prebačen u NASA-in Centar za istraživanje letova Dryden u Kaliforniji, gdje će se obaviti sve potrebne pripreme za njegov testni let.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon već brojnih kritika i problema Američki admiral brutalno 'prizemljio' F-35, perjanicu zrakoplovstva SAD-a Slika nije dostupna 'Nekorektni su' Američki špijuni pobjegli pred Rusima u Švedsku!

Odjel za istraživanje i razvoj Boeinga, Phantom Works, odgovoran je za projekt i njegovu realizaciju, a Boeing tvrdi kako će zrakoplov moći provoditi misije nadziranja i prikupljanja podataka. Moći će i znatno duže ostati u zraku od konkurencije, jer kao gorivo koristi mnogo lakši i jači vodik. 'Mi pričamo o punih 96 sati leta', istaknuo je Chris Haddox iz Boeing Phantom Worksa, prenosi BBC.

Phantom Eye iam pogon na dva četverocilindrična motora,a svaki od kojih ima 150 konjskih snaga. 'Napravljen je da bude nevidljiv i izdržljiv', dodao je Haddox.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene