Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi futurizam

'Skin' sve površine pretvara u touch screen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže nova futuristička igračka, a dolazi iz američke tvrtke Displax i nosi naziv Skin (koža).

Njihova će 'koža', koja je zapravo ultra tanki film napravljen od mreže nanožica utkanih u polimer, moći služiti kao 'touch screen' zaslon na bilo kojoj ne metalnoj površini. Nije bitno čak je li ta površina prozirna ili ne, ravna ili ne. ova nevjerojatna tehnologija može razaznati čak 16 prstiju odjednom, a bilježi i kretanje kroz zrak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velik čovjek Nevjerojatan život Billa Gatesa Slika nije dostupna Nije zlonamjerno 90 MINUTA KAOSA U ZRAČNIM LUKAMA Nitko ne zna zašto je problem nastao

Skin je potpuno proziran i radi na površinama koje su isto tako transparentne pa tako ga možete staviti na staklenu površinu i imati osjećaj kao da imate interakciju sa sadržajem ispod stakla. Svaki put kad korisnik dođe u kontakt s površinom, pušući u nju, ili ju dodirujući, bilježi se mali električni poremećaj, koji mikroprocesoru omogućuje da točno odredi iz kojeg smjera struji zrak.

Jednom riječju, mogućnosti za korištenje ove tehnologije su gotovo nesagledive, a k tome još i izgleda kao nešto što se može vidjeti samo u hollywoodskoj visokobudžetnoj filmskoj produkciji. Pa tko to ne bi htio poželjeti za sebe?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene