Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetnost na čipovima

FOTO: Najmanja umjetnička djela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda niste ni svjesni koliko tisuća čipova se nalazi oko nas u svakom trenutku našeg života. No, što je još zanimljivije, često ti isti čipovi na sebi sadrže brojne poruke i mala umjetnička djela koja prođu neopaženo.

Uzimajući u obzir koliko truda i preciznosti je potrebno za nastajanje svakog pojedniog čipa pomislili bi kako stručnjacima uključenim u proizvodnju čipova - nije do šale. No, kako fotografije pokazuju, to je daleko od istine.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!"

Na prikazanim čipovima, uvećanim od 200 do 500 puta, često se nalaze omiljeni crtani junaci, crteži i čak poruke ispisane uz sićušne komponente, prenosi Wired.com. Posebno je zanimljivo kako su zapravo ove poruke i prikazi namjenjeni suptilnoj komunikaciji sa drugim stručnjacima za čipove, koji su jedini ljudi koji pregledavaju čipove.

Ova mala umjetnička djela, s obzirom na trud i vrijeme koje je potrebno da se proizvedu, služe kao podsjetnik na nezaustavljivu snagu ljudske kreativnosti i domišljatosti smještenu duboko unutar kompleksnih tvorevina.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene