Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Egipatski su arheolozi u oazi Bahariji, oko 300 km jugozapadno od Kaira, otkrili mumiju iz grčko-rimskog razdoblja smještenu u bogato izrađen sarkofag, izvijestilo je egipatsko vijeće za starine.


Sarkofag, dugačak oko jedan metar, izrađen je od gipsa, a ukrašen je slikama iz života žene odjevene u starorimsku odjeću. U njemu je pronađena mumificirana ženska osoba ili djevojka, a pretpostavlja se da je umrla u grčko-rimskoj epohi prije 2300 godina.

Vezani članci Sarkofag (Foto: Facebook/Ministry of Antiquities) - 2 Arheolozi konačno otvorili tajanstveni sarkofag u Egiptu star 2000 godina i objavili slike Egipatska mumija (Foto: Arhiva/AFP) Ostaci mumije otkriveni u 2500 godina starom sarkofagu u Sydneyju

Arheolozi su ukupno 14 grobova pronašli slučajno, pošto su ih o tome izvijestili građevinari koji su obavljali pripremne radove za izgradnju centra za mlade. U istome su području egipatski arheolozi 1996. otkrili grobnice u kojima su pronašli nekoliko stotina mumija. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju